Laatste nieuws

Toon alle foto's

“Ware kwaliteit verloochent zich niet!”
Deze uitspraak is helemaal van toepassing op deze riante rietgedekte vrijstaande villa met stijlvol bijgebouw omgeven door een schitterend aangelegde tuin.
De afmeting van het perceel bedraagt 1270 m2.

Slechts zelden wordt er zo’n fraai afgewerkte villa te koop aangeboden.
De Daam Fockemalaan is een brede laan met groenstroken aan de rand van het Bergkwartier en grenzend aan de zogenaamde “beroemde vrouwenbuurt”. De woning is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde met de auto toegankelijk. De voorzijde is gesitueerd aan een parallelweg van de Daam Fockemalaan en de achterzijde aan de rustige Helen Kellerlaan.

De langverwachte aanleg van de westelijke ontsluiting (westtangent) gaat zo goed als zeker in 2018 starten! De Daam Fockemalaan wordt een rustige en nog fraaiere brede laan voor uitsluitend bestemmingsverkeer. Het wordt een fietsvriendelijke route waar de auto te gast is.

De woning is gedurende 1999 onder leiding van de bekende Amersfoortse architect Ivar Hopstaken volledig gerenoveerd en fors uitgebreid met een woonkeuken en een fraai bijgebouw.
Bij de renovatie/nieuwbouw zijn steeds kwaliteit, originaliteit, sfeer en functionaliteit de uitgangspunten geweest.
Om dit doel te bereiken zijn kosten noch moeite gespaard.
Hierdoor is een lichte en zeer karakteristieke 30-er jaren villa ontstaan die zo te betrekken is.

De woning is uitermate geschikt voor een gezin met behoefte aan een inwonende au-pair of ouder(s), atelier / praktijk aan huis.

De onder architectuur aangelegde tuin is een verhaal apart; er zijn 2 vijvers (één in de voortuin en één in de achtertuin) die met elkaar verbonden zijn door een waterstroompje, de vijver in de achtertuin heeft een waterval, er is een eigen bron voor de beregeningsinstallatie en er is een besloten terras met tuinhuis op het zuid-westen aan de achterzijde, hier kunt u in alle rust genieten van de lommerrijke tuin met rijk bloeiende borders.

De indeling is als volgt:
Woning: begane grond: zij-entree, hal met plavuizen vloer, garderobekast en trapopgang, vrijhangend toilet met fonteintje, toegang tot provisiekelder op stahoogte, vanuit de hal is er een dubbele deur naar de woonkamer en een deur naar de woonkeuken. De living, voorzien van een prachtige houten vloer, bestaat uit drie ruimten. De voorkamer heeft een grote erker en een zijraam alsmede een stenen schouw met gasgestookte open haard, via schuifdeuren bereikt u de middenkamer, welke ook voorzien is van een grote raampartij. Via schuifdeuren komt u in de serre met dubbele deuren naar het zonnige terras. De serre staat in open verbinding met de prachtige woonkeuken. De op maat gemaakte (Bulthaup) keuken is luxe uitgevoerd en voorzien van voldoende kastruimte en nagenoeg alle denkbare apparatuur, alsmede een corian aanrechtblad en een plavuizen vloer. Vanuit de keuken heeft u middels dubbele deuren toegang tot de achter-entree van waaruit u de tuin en het bijgebouw bereikt. Via de fraaie bordestrap komt u op de……

1e verdieping: overloop, aparte stook- annex wasruimte, 2e vrijhangend toilet met fonteintje, 2 ruime slaapkamers (ca. 16,5 en 17m2), de hoofdslaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een op maat gemaakte kastenwand en heeft dubbele deuren naar een groot dakterras, de slaapkamer aan de voorzijde heeft dubbele deuren naar het balkon, de luxe badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad, dubbel wasmeubel, design-kast, plavuizen vloer met vloerverwarming en dubbele deuren naar het balkon.
Via het trappenhuis komt u op de…..

2e verdieping: overloop met kastenwand, 2 slaapkamers (ca. 12 en 16m2) met grote raampartijen en een hoge, prachtig afgewerkte kap.

Bijgebouw: de garage (4,70×8,20m) is van buitenaf bereikbaar via een deur aan de zijkant en via het trappenhuis vanuit de achter-entree van de woning.
Via een trap komt u in een hal met toegang tot de complete keuken voorzien van voldoende kastruimte, badkamer met douche, toilet en wastafel, woonkamer met houten vloer en een prachtig zicht op de hoge gebogen kapconstructie, trap naar kamer welke nu in gebruik is als werkkamer. Indien gewenst kan de verdiepingvloer gemakkelijk worden uitgebreid waardoor er een tweede grote (slaap)kamer ontstaat.

Bijzonderheden en kenmerken:

Bij serieuze interesse en indien u dat wenst is de verkoper bereid uw eigen huis in te ruilen!

Bouwjaar: ca. 1930, renovatie/nieuwbouw: 1999, inhoud: ca.1090 m3 (inclusief bijgebouw), woon/gebruiksoppervlak: ca. 313 m2 (inclusief bijgebouw), perceeloppervlak: 1270 m2. Hoog afwerkniveau, gehele woning en bijgebouw voorzien van glad stucwerk en paneeldeuren met stijlvol hang- en sluitwerk, cv-installatie met combi-ketel en gekoppelde boiler (120 l) uit 1999, merk: Nefit, type: ecomline HR, bijgebouw heeft aparte cv-installatie met combi- ketel uit 1999, op maat gemaakte vlakke radiatoren en inbouwkasten, geïsoleerde rieten daken van 1999, inpandige garage voor 2 auto’s, parkeerplaats voor meerdere auto’s op eigen terrein, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde. Handgemaakt hardhouten tuinhuis, geheel vernieuwde en uitgebreide elektra- en alarminstallatie, elektrisch bedienbaar hekwerk, elektrisch bedienbare markiezen, aan de voor- en achterzijde, het grootste gedeelte van de hoogwaardige stoffering blijft achter.
Onderdeel van, door Rijk aangewezen beschermd stadsgezicht Bergkwartier als bedoeld in art. 35 monumentenwet, tevens door gemeente aangewezen als beeldbepalend pand van enige waarde.

Belangrijke informatie;
De gemeenteraad van Amersfoort heeft het besluit genomen tot een betere verbinding van het verkeer richting Soest v.v. Dit, nieuw aan te leggen, tracé krijgt een aansluiting op de Stichtse rotonde.
Uitvoering
De weg zal minstens twee meter verdiept worden aangelegd en voorzien van geluidswanden. De huidige spoorwegovergang zal worden vervangen door een tunnel onder de spoorlijn (Amersfoort-Utrecht). Het tracé splitst zich af van de Daam Fockemalaan net na het klooster Onze-Lieve-Vrouwe-Ter-Eem en zal met een boog om de beroemde vrouwenbuurt worden gelegd. Ter hoogte van het dierenpark (dus na de nieuw aan te leggen tunnel) zal de weg weer aansluiten op de Barchman Wuytierslaan. In de plannen is ruimschoots rekening gehouden met fietsers. Hiervoor worden fietspaden met fly-overs aangelegd.
Gevolgen
De Daam Fockemalaan wordt een fietsvriendelijke route waar de auto ‘te gast’ zal zijn. Autoverkeer zal hier uitsluitend bestemmingsverkeer zijn omdat de weg aan het einde niet meer overgaat in de Barchman Wuytierslaan. Het klooster is dan bereikbaar vanuit de Prins Frederiklaan, middels een viaduct. De Bernardkazerne zal bereikbaar zijn via de Barchman Wuytierslaan.
Conclusie
Met de transformatie van de Daam Fockemalaan ontstaat in de nabije toekomst één van de mooiste parkachtige lanen in het westelijk Bergkwartier. Het wordt ongetwijfeld een laan waar iedereen wel zou willen wonen. En uitgerekend daar, staat de woning die wij u graag laten zien….

Bron
De website van de gemeente Amersfoort geeft door middel van plattegronden, tekeningen en filmpjes een goede indruk van de plannen.
(amersfoort.nl/bericht/projectarchief-westelijke-ontsluiting.htm)

Interesse in deze woning?
Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Ik wil graag een afspraak maken.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Ik doe graag een bod.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoon

Uw bod

Ik ontvang graag de vragenlijst

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Ik ontvang graag de lijst van zaken.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Top